ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Det rustikke rommet, nymalt i en mørk, vakker grønnfarge, fylles i disse dager opp med naturens mangfold.. Bladløse trær, grønne planter, kranser med fløyel, ståltråd og spennende dekor, samt de nydeligste ranunkler venter på å bli en del av prosessen.

Lene Anine Rydgren, 5. gene­ra­sjons Vestby-innbygger, jobber og kreerer med planter og blomster og stash hele tiden. Fra sitt verksted i garasjen hjemme og som lærer ved forskjellige planteskoler og linjer. Nå satser hun på verksted sentralt i Vestby. Ja, mer sentralt kan det ikke bli.
– Her har det vært bank, sier Lene, og ser seg rundt i lokalet som nå fylles opp av vekster og plater. Rommet virker rustikt med en nymalt, nokså mørk grønnfarge.
-Grønn er min yndlingsfarge, og jeg synes den passer så godt som bakgrunn til det meste.

Vi sier oss enig. De bladløse trærne, noen med dekor hengende i grenene, de store kokospalmene som skyter ut av grå, store kokosnøtter, speilene, en grov, flettet krans og de knall lakserosa ranunklene kler alle og kommer godt frem mot de grønne veggene. Lene lager kontraster i det hun gjør. Så også i rommet. Kontraster skaper det hun vil. En blanding av det rustikke og det fine, det vakre.

Møbler med historie og sjel

Hun har innredet med gammel­dagse, sjelfulle møbleri en annen grønn nyanse. Spisestuen vi sitter i har stoler og sofa trukket i grønn velour, og stammer fra hennes mormors barndomsgård, Trollerud.
– Vi er 5. generasjons Vestby-innbyggere. Lene forteller videre at den gamle Sagstua fra Emmerstad-området som var i familiens eie nå står på Follo museum. Hun sier Follo med o, og det sier alt.
– Familien min er sånn som alltid holder på med noe. – Det er nok derfra hun har fått den boblende kreativiteten. På kort tid har hun malt lokalene og er i ferd med å installere seg. Kommunen har vært velvillige og lar henne være her til huset skal rives. Dette blir en test, mener hun, på om Vestby-folk er klar for et verksted av denne typen.

Et kreativt verksted

– Jeg vil ikke holde åpent som en vanlig butikk. Jeg blir ikke med på konkurransen om å ha den billigste rosebuketten. En rosebukett kan du nå kjøpe i matbutikken, og Mester Grønn er fantastiske på blomster – og mye annet. Jeg, og mange med meg, satser på nye veier, og det popper nå opp verksteder mange steder. Friheten med et verksted, er at jeg kan låse døra når jeg er på torget og handler eller når jeg er ute og leverer. Jeg kan annonsere når jeg holder åpent, og dagene jeg holder åpent, bugner det virkelig. Bestillinger tar jeg imot hele tiden. Og er jeg her og jobber, går det an å stikke innom, understreker hun.

Lene leverer stadig buketter og andre arrangementer til bryllup, begravelser etc.
– Mange av kundene mine ble jeg kjent med da jeg holdt til i glass-containeren før jul. Det var en suksess, bekrefter hun. Samtidig innrømmer hun at det er fantastisk å ha kommet inn i romslige lokaler.

Hobbykurs

Den idérike damen røper at hun vil holde kurs, både for voksne og for barn, med ulike temaer. Det blir ikke nødvendigvis bare bli kurs hvor man lærer om kranser og dekorasjoner, men det kan bli tegning med tråd (ståltråd, sytråd…), noe hun selv synes er kjempegøy å holde på med.

– Jeg stortrives som lærer, forteller hun, så kurs blir det helt sikkert. – Ved siden av satsingen på verkstedet, tar hun på seg vikartimer hvor hun underviser kommende blomsterdekoratører. – Her er det bare å følge med.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.