ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Daglig leder Morten Bakkelund har stor tro på bilutstillingen på Vestby storsenter. Nærvær til kundene er viktig, påpeker han.

Nå har Birger N. Haug hatt sin bilutstilling på Vestby storsenter siden januar i år. Daglig leder Morten Bakkelund samarbeider godt med senterledelsen og har flere gode idéer om felles kampanjer. Tre andre fra Birger N. Haug kommer også i fra Vestby, deriblant serviceleder Petter B. Johnsen.

Bakkelund begynte som servicemarkedsleder i 2017 og ble daglig leder 1.1. 2018. Eierne er flinke til å gi folk avansementsmuligheter internt i de 8 avdelingene de har. Så lenge du kan vise til gode resultater, så får du også tillit og muligheten til å ta selvstendige beslutninger.

De har 27 medarbeidere og snart 2 nyansatte i forhold til salg og service. I sommer tok de inn to nye lærlinger som de har tatt inn via Ås videregående skole. De har polakker, unge, eldre, kvinner og menn som gjør at det blir et variert og trivelig arbeidsmiljø.

Konkurranseorientert

At man må være konkurranseorientert i denne bransjen er Bakkelund veldig opptatt av. Han følger nøye med på nummerskiltene om hvor biler kommer i fra. Det er han nødt til for hele tiden å følge med på hvor kundene kjøper bil. – Med et stort kunderegister pleier de kundene så godt de kan, og de får en høy score på kundebehandling.

Bruktbiler

I sommer har det vært bruktbilsalget som har gjort «susen» for forhandleren. De vurderer bruktbiler som sitt eget merke. De tegner også serviceavtaler på bruktbiler, hvis kunden ønsker det. Det er viktig hele tiden å ha nok bruktbiler på lager. Det har vært en utfordring for bransjen i sommer.

«Nytt» bilmerke: MG

Det nye merke MG som er produsert i Kina kom i januar. De har allerede solgt 80 biler og det som er litt spesielt her er at de ikke har budsjettert med disse bilene i 2020. Dermed blir dette en ekstra bonus for forhandleren som ikke har gjort noe med prisene siden den ble lansert i Norge.

– Med disse bilene treffer de et større publikum som aldri har kjøpt ny bil før. De tilbyr to modeller, henholdsvis Luxury og Comfort. 98% velger Luxury modellen som er best utstyrt. Det skiller kun 20.000 kroner på de to modellene og uten varmeseter + annet ekstrautstyr i Comfort-modellen sier det seg selv hvilken modell vi nordmenn foretrekker. Med en rekkevidde på 265 km er dette en god nummer to bil. God bakkeklaring og godt innsteg gjør at man treffer et voksent publikum. Med en rente på 0,9% og pris fra kr. 239.890,- får du mye god el-bil.

Norges mest solgte el-bil

Nissan Leaf har vært en salgssuksess og 2018 var et helt fantastisk år forteller Bakkelund. Den er norges mest solgte el-bil og kvaliteten er helt upåklagelig i forhold til volumet som er solgt. Nå selger de 2. generasjon «Leaf» som har utviklet seg og blitt enda bedre. I januar neste år kommer de med Nissan Aria som er på størrelse med Nissan x-trail. Bilen er som en SUV med 4-hjulstrekk. I det hele tatt er Nissan flinke til å se behovet i markedet og tilpasse seg etter det. Man må være fremoverlent og ta på seg kundehatten og finne ut av behovet, forteller en entusiastisk ung leder.

Servicekonseptet

Birger N. Haug jobber mye med optimalisering av servicemarkedsdriften. Dette for å sikre en god, effektiv og kundevennlig drift. Over 50% av vogngjennomgangene i servicemarkedet er nå el-biler. På grunn av store volumer og redusert arbeidsmengde, på biler i denne kategori, tilbys Kvikk-service som et eget konsept. Konseptet er effektivisert og omfatter service og enkelte andre typer jobb. Timeavtale gjøres på fast klokkeslett og utføres mens kunden venter.

Subaru

De forhandler også Subaru som er et merke som kundene er veldig trofaste i forhold til. Gjenkjøp hos disse kundene er veldig vanlig. Med verdens beste 4-hjulssystem har de en sikker posisjon i forhold til markedet. Petter Solberg var også viktig i forhold til salgssuksessen i sin tid.

Momsfritak og engangsavgift

Så blir det spennende å se om momsfritaket og engangsavgiften på el-biler opphører neste år. Det kan virke som at det kommer endringer, spørsmålet er bare hvor høy momsen blir på disse bilene? I 2019 var nybilsalget av el-biler 44%. Når nybilsalget blir 80% så mener samfunnskontakt Unni Berge i Norsk elbilforening at det bør innføres en delvis innføring av moms. Så det er et stykke igjen enda. Regjeringens mål for elbilsatsingen er at i 2025 skal alle nybilkjøp (personbiler og lette varebiler) være elbiler eller hydrogenbiler. I mellomtiden taper staten mange milliarder i momsfritak og engangsavgifter. Men, dette blir en form for subsidiering av det det grønne skifte i fra fossilt drevne biler til nullutslippsbiler.

95% av bilene Birger N. Haug selger i Ski er el-biler, så forhandleren har absolutt en grønn profil på virksomheten sin. Det setter også senterledelsen på Vestby storsenter pris på, som har noen tusen bier på taket, som de er stolte av.

 

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.