ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Drøbak er en av Norges koseligste julebyer, spesielt når gatene dekoreres med hjerter og lyslenker, det henges opp adventsstjerner i vinduene til de gamle trehusene og den store julegrana på torget tennes. Her er tips til koselige førjulsopplevelser i Frogn og Drøbak, der selveste julenissen har sin adresse.

Jul på Turisti nformasjonen

Turistinformasjonen og BUA Drøbak pynter ti l jul og holder åpent mandag ti l fredag 10 – 16, med unntak av røde dager. Kom innom for lokaltips eller for å låne vinterutsyr som ski og skøyter helt gratis. Få flere tips ti l Drøbak og Frogn her:
visitdrobakoscarsborg.no

Tregaardens Julehus

Byr på julestemning året rundt. Det gule trehuset på Drøbak torg er Nordens eneste helårsåpne julehus. Her ligger også Julenissens postkontor.

Julefilmer

Drøbak kino viser et bredt spekter av årets julefilmer, både for store og små.
drobakkino.no

Julemat

Restaurantene som kommer til å tilby julemat i år er blant annet Kumlegaarden, Café Sjøstjernen, The Lobby på Reenskaug Hotel, Café Drøbak, Skipperstuen, Miramar Restaurant, Telegrafen og Oscarsborg Hotel & Resort. Sjekk ut restaurantene sine nett sider for mer informasjon.

Jul på Haneborg gård

Haneborg gård byr på lokalmat, spiselige julegaver og andre lokale favoritt er. Gårdsbutikken er også åpen i
førjulstiden med mange godsaker. tomtermais.no

Unik juleshopping

Adventstiden er en utmerket ti d å handle bærekraftig og lokalt – og samtidig støtte lokale butikker. Drøbak sentrum er helt fri for kjedebutikker og er derfor et fint
sted å finne unike julegaver. Nisjebutikkene er kjent for høy kvalitet– alle i gåavstand fra hverandre.

Stolpejakten – Nissejakten

Førjulstiden er reddet for alle stolpejegere der ute – i Drøbak kan du nemlig dra på «Nissejakt» frem til 7.januar. Nissejakten foregår i Stolpejaktens populære app og det blir plassert ut mange stolper rundt i Julebyen Drøbak.
stolpejakten.no

Nisseportaler

Nisseportaler er en helt ny utendørs førjulsakti vitet i år i en app med samme navn rett et mot barn og unge. Dette foregår ved at man skal finne 12 nisseportaler utformet som et stemningsfullt lite vindu hvor nissene i julebyen Drøbak bor. Her finner man en qr-kode man scanner og skal løse et julemysterie. nisseportaler.com

Konserter og utstillinger

Det vil være julekonserter både i kirkene og på Smia flerbrukshus. Flere gallerier har utstillinger. Sjekk ut kulturprogrammet i Frogn kommunes kalender og Hva skjer-kalenderen til Turistinformasjonen for mer informasjonen.

Julebrevutstilling på Avistegnernes hus

Årets julebrevutstilling på Avistegnernes hus kan oppleves hele desember. I år vil det også bli lagd et skikkelig juleverksted hvor barna kan skrive, tegne og utforme brev. Les mer på nett sidene til Avistegnernes hus.

Jul hos Follo museum

10.desember er det førjulsdag på Follo museum hvor de kan garantere julestemning og førjulskos for hele familien. Mange spennende aktiviteter. Det blir også omvisninger i julepyntede hus 14 og 17.desember. 7.desember er det litteraturkveld med julefortellinger. Se førjulsprogrammet på:
mia.no/follomuseum

Jul hos Bringebærlandet

I førjulstiden vil det være mulig for grupper å bestille omvisning og vinsmaking hos vingården Bringebærlandet.
Ta kontakt for skreddersydd opplegg eller meld deg på vinsmaking 8. desember.
post@bringebarlandet.no.

Overnatting med julestemning

Frogn og Drøbak har flere flott e overnattingssteder, som både byr på vintermagi og julestemning. Reenskaug Hotel ligger i hjertet av Drøbak og kalles ”Julehotellet”. Om vinteren er det en helt spesiell ro på den historiske festningsøya hvor Oscarsborg Hotel & Resort ligger.
festningshotellene.no

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.