ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Paul Josef Bentzen (t.v.) og daglig leder av det nye kontoret i Son, Erik Krogvold, er begge storfornøyde med eget lokalkontor i Son.

Bentzen Begravelsesbyrå AS har åpnet lokalkontor i Son. Daglig leder Erik Krogvold har stor tro på lokal tilhørighet og er glad for å være på plass i Son sentrum.

Son Sentrum fra sjøen

Bare et lite steinkast fra bryggekanten har Bentzen Begravelses­byrå AS, med hovedbase i Moss, åpnet det som de håper skal bli en skarp konkurrent til eksisterende byråer. Med over 100 års er­faring vet de godt hvordan de skal betjene sitt publikum slik at de blir fornøyde.

Mange blide fjes

Det var mange blide fjes å se under åpningen den siste dagen i august. Blomstrer-kvastene var mange og vakre, det samme var kommentarene fra alle som stakk innom på åpningsdagen. Kontorene ligger lett synlig til i Sagaveien i Son sentrum, og Erik Krogvold, som skal være den som daglig tar vare på kontoret og på kundene i Son, strålte om kapp med sola. Han følte seg helt tydelig velkommen til Son.

– Vi er i dag representert med kontorer i Moss og Råde, og ser med stor glede fram til å betjene våre kunder i Vestby på en enda bedre måte enn vi gjør i dag. Å være tilgjengelig på denne måten tror jeg folk setter pris på, og for oss bli det en slags ny start i Vestby. Vi har merket behovet for et lokalkontor, og vi tror vi har funnet et godt sted å være.

Mindre sorg

Paul Josef Bentzen er femte generasjon Bentzen i et begravelsesbyrå som startet som et kistesnekkeri på 1870 tallet. Da var kistene store og tunge med sinkbeslag og sink­føtter. Og ofte formet etter menneskekroppen. I dag er de lettere og mer standardiserte. Paul Josef har tunge tradisjoner å ta vare på og kan fortelle at sel­skapet har flere bein å stå på.

– Vi gjør alt som forventes av et byrå når det gjelder begravelser og har også en egen park og kirkegård avdeling. Vi kan levere alt fra hakker, via parkbenker til elektriske spesial-lagde biler. Vi er også stor leverandør av utstyr til andre begravelsesbyråer.

– Til sammen er vi rundt 20 ansatte i firmaet, og vi er veldig spente på hva vi kan få til når vi nå åpner vårt eget kontor i Son. Det er noe vi har sett fram til lenge.

På spørsmål om det ikke er en vanskelig bransje, med mye sorg og mange tunge stunder, svarer Bentzen at det nok er mindre sorg enn mange tror.

Mange følelser

– Men det er mange sterke følelser, svarer han. – Det er jo en del av livet dette også, og vår oppgave er å gjøre det litt lettere å komme gjennom denne fasen av livet for alle som er berørt. Han kan fortelle at begravelsene i dag er annerledes enn bare for noen få tiår siden. Da var det et fast rituale med prest og salmer, nå er det mer personlig og med et stort utvalg av musikk, solister og egne ønsker fra de pårørende. Alt nøye planlagt med presten eller andre som leder begravelsen.

– Vi er hele tiden opptatt av å ha hånd om de pårørende på en så god måte som mulig, og dette har vi lang erfaring på, understreker Bentzen.

Han kan fortelle at det har vært en nedgang i antall begravelser under koronatiden på rundt 3,5 prosent på landsbasis, og at kontoret i Son vil være betjent tre dager i uka til å begynne med. Men med god informasjon om hvordan betjeningen kan nåes og være tilgjengelig på en rask og god måte.

Bentzen Begravelsesbyrå, avd. Son/Vestby

Besøk oss:
Sagaveien 102
1555 Son (Atlantic gården)

Hjemmeside:
www.bentzengravferd.no/

Følg oss på Facebook

Ring oss:
69 25 11 15 
(døgnbetjent sentralbord)

Orgnr:
910 461 788 MVA

Send e-post:
gravferd@bentzenas.no

Telefaks:
69 25 33 87