ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Vår frilansskribent, ­Robert Hagen, kjent bl.a. som idretts­mann, konfliktløser, globe­trotter og forfatter har mye på hjertet når det gjelder helse og kosthold som han i likhet med mange andre studerer og forsker på. Robert lever dette!

Det er mye å fortelle om denne mannen som er en av Norges høyest graderte i karate med 7. dan svart belte og tidligere leder i Norges Shotokan­ forbund. Robert er en rolig sindig mann “som lærte seg karate i Japan på den harde måten”.

Robert er stadig ute på ­reiser, noe han begynte med allerede som 17 åring, da han haiket verden rundt i syv år og jobbet seg gjennom verden. Han har skrevet flere bøker, med en ny på trappene i disse dager. Hjemmesiden hans blir nå oppdatert av Trond Larsen. Vi i Vestby Nytt, og dere som lesere, er heldige som får anledning til å følge ham på hans mange reiser.

Etter studier i sosialt arbeid, sosialøkonomi og psykologi, har Robert jobbet i flere år med rehabilitering av mennesker på drift. Senere har han i noen år arbeidet som rådgiver i arbeidslivet. Robert er genuint opptatt av mennesker, rettferdighet og miljø. Kan han hjelpe noen, gjør han gjerne det (les mer på vår hjemmeside). Robert bor landlig til. Starter dagen med urte te, meditasjon, yoga / Tai Chi til fuglekvitter og sus fra trærne. Han liker stillhet – bort fra mas og tjas, og erfarer litt av hvert på sin reise.

“Favoritt-aktivi­tetene mine er lange reiser i tropiske strøk, Tai Chi, Yoga og Karate”.

Portrett Robert Hagen

Robert Hagen

Dette er første bidrag i en artikkelserie om “TRAUMER” skrevet av Robert Hagen

Traumer, er noe vi kan oppleve etter at vi har vært i en situasjon vi ikke har forutsett og som vi der og da ikke klarer å forstå eller ta inn over oss.

Det er ikke det minste rart. Vi kan ha opplevd en alvorlig trafikkulykke, en brann, blitt utsatt for plutselig og umotivert vold eller overfall, et dødsfall, eller andre hendelser som har kommet veldig brått og uventet på oss.

En naturlig følge av dette er at vi får en periode av ulik varighet hvor vi fornekter det vi har opplevd. Vår underbevissthet starter en slags porsjonering av våre inntrykk og opplevelser, slik at vi skal klare å fordøye det i overkommelige doser. Enkelt sagt kan dette beskrives som et filter vi trenger for å mestre vår hverdag.

Uansett hvor godt vi har blitt ivaretatt etter alvorlige episoder, er det ofte en del ting vi ikke klarer å mestre eller å leve med. Det er veldig vanlig å blokkere de inntrykkene vi har fått i første omgang og slik nærmest avvise at vi trenger å snakke om det som har skjedd, for så etter hvert forstå at vi kanskje ikke burde ha avslått de mulighetene vi fikk rett etter hendelsene. Vi innser smått om senn at vi trenger hjelp, men enten vet vi ikke hvor vi skal henvende oss, eller ventetiden er ufattelig lang og tilbudet om hjelp er kanskje ikke helt det vi har behov for.

Med sin erfaringsbakgrunn som ambulansesjåfør i fire år, innen psykiatri og rusomsorg, og seinere fra krisehåndtering i barnevernet, ønsker Kristian Dubielzyk å starte opp samtalegrupper for de som trenger det. I tillegg til gruppesamtaler kan han også tilby individuelle samtaler.

Kristian Dubielzyk ved Dubielzyk Helse ønsker å starte samtalegrupper. Følg med i denne serien.

Kristian Dubielzyk kan tilby gruppesamtaler eller induviduellesamtaler for å bearbeide traumatiske opplevelser.
Kontakt han I dag på tlf. 99409584 eller send e-post til: dubielzykhelse@gmail.com

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.