ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Styret i Ås sanitetsforening 2023

Hit er medlemmer med følge, representanter for Ås kommune og andre samarbeidspartnere for frivilligheten i Ås invitert. Foruten fest og underholdning vil tidsaspektet foreningen har eksistert illustreres ved et historisk tilbakeblikk på kvinneliv- og helse gjennom disse 110 årene. Vi får besøk av forfatteren Lill-Karin Elvestad som har skrevet biografien om forfatteren Aagot Gjems Selmer som levde og virket på Ås i perioden 1905 til sin død i 1926. Hun støttet Sanitetskvinnenes arbeid både i ord og gjerning.

Hvem er vi?

Når vi snakker med folk møter vi ofte på forestillingen om at «en sanitetskvinne, det er en gammel tante eller en avdød mor med strikkepinner og fastelavnsris – “Nei, det er ikke meg!» Da spør vi tilbake: «Hva er det som er så galt med gammel? Med strikkepinner og fastelavnsris?» For, bortsett fra at vi trener både rygg- og lukkemuskler, så strikkes det, og vi binder fortsatt fastelavnsris, ja!

Og hvorfor skulle vi ikke det når vi i 2022 samlet inn nærmere 100 000 kroner bare i Ås? Til kvinnehelseforskning, til traumesenter for barn og til støtte for lokale tiltak. Kanskje barnebarnet ditt er med i Ås jente- og guttekorps og fikk tilskudd til uniform? Eller kanskje hadde noen du kjente behov for hjertestarter på Ålerudmyra skytebane? Eller har du selv vært plaget med endometriose og ser at det gudskjelov forskes på dette området nå, og at det samtidig forskes på mange og andre lignende kvinnelidelser?

Det som samler oss i Ås sanitetsforening er viljen til og gleden over å bidra til samfunnet rundt oss, selv i 2023. Vi bidrar både lokalt og nasjonalt til å løse problemer vi selv, eller våre døtre, bokstavelig talt kjenner på kroppen, gjennom deler av eller gjennom hele livet.

Å gjøre en forskjell og en skjerv for våre medmennesker, helt uavhengig av politisk mening og religiøst ståsted er viktig for hele 120 kvinner i Ås. Vi er stolte av å være den største kvinneorganisasjon i kommunen, og vi er stolte av å fortelle at vi stadig vokser. Nye medlemmer tikker inn, sakte med sikkert.

Når det er sagt, vil vi med dette gi en varm tanke og takk til de som har forlatt oss, etter mange år med ulike aktiviteter i Sanitetsforeningen, med eller uten strikkepinner. Og til alle de som trofast opprettholder sitt medlemskap, fordi de slik kan fortsette å “yte sin skjerv”. Kvinnehelse er ikke aldersspesifikk, den gjelder fra «vugge til grav». Det forskes stadig mer på kvinners ulike helseutfordringer, noe som betyr at Norske kvinners sanitetsforenings mer enn 125 år gamle fokus, fortsatt har behov for vår oppmerksomhet og vår virksomhet.

Og Sanitetskvinnene bidrar – En gang sanitetskvinne, alltid sanitetskvinne. Vi ønsker oss selv mange nye år, det er stadig bruk for oss!
Ås sanitetsforening v/ Marianne Skjervold

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.