<Sekundærtittel>
Dette er innledningen på mindre eller rundt 25 ord.Dette er innledningen på mindre eller rundt 25 ord.Dette er innledningen på mindre eller rundt 25 ord.
Og Harriet er av det modige slaget. I toppetasjen er det et virvar av tannhjul som produserer idéer i en sterk og jevn strøm. Johan Herman Wessel, tenkte hun. God idé. Lokal og ikke minst en særdeles morsom dikter som han ble.
Satt i gang
Hun satte den kreative delen av hjernen i høyeste beredskap, noe som resulterte i en rekke gode tekster Wessel Musikkteater skulle få bryne seg på. For hvis noen lurer så skriver Harriet musikk selv, lager tekster, synger som en gudinne, står på scenen i de største musikalene, har sin egen jazztrio… sånn for å nevne noe.
Deretter gikk turen til pianoet. Hvem skulle synge hva? Hvordan var stemningen i teksten? Hvor passet det med en seriøs ballade her og hvor skulle det være morsom og lettbeint musikk der? Tonene slåss om oppmerksomhet, og etter hvert fikk de sin riktige plass i notebildet. Helheten tok form, og i beste Wessel stil ble «Wessel & Kjærlighet uten strømper» skapt. Et stykke som speiler Wessels humor og galskap på en ypperlig måte skal vi tro Harriet brett. Og det gjør vi.
Deler scenen i to
– Jeg har et særdeles godt forhold til lederen for det nye kulturhuset i Vestby, Elin Høyholm, og jeg gleder meg til å sette det opp der, forteller Harriet. – Dette stykket vil kle Vestby som hånd i hanske, og jeg kan love publikum en super opplevelse med en rekke dyktige mennesker på scenen. Wessel har masse humor og galskap i sin diktning, og dette forsøker vi å overføre til vårt musikkteaterstykke, som har fått navnet etter nettopp Wessel sitt verk «Kjærlighet uten strømper», forteller Harriet en smule stolt.
– Og på scenen står det en herlig blanding av entusiastiske amatører spritet opp med en dæsj profesjonalitet. Og med en regi de fleste ikke har vært med på før.
– Javel?
– Ja, for scenen blir delt opp i to, hvor vi på den ene siden dykker litt ned i Wessels verden, mens selve teaterstykket går sin gang på den andre delen av scenen. Vi gjør det likevel til en helhet for publikum. Dette er en stor og spennende utfordring for regissøren, men når vi har med oss en kapasitet som Ingvild Gjerstad, kan jeg berolige alle med at det vil bli en helhetlig opplevelse.
– Noe er allerede spikret, mens andre scenebilder blir til mens vi går, forteller Gjerstad.