Når Vestby storsenter nå skifter navn til «Alt i Vestby» er tanken bak at alt du trenger finner du i Vestby. Siste helg i februar ble navneskiftet offisielt feiret på senteret, hvor ballongene var mange og fargene sterke.

Musikken ljomet over høyttalerne da Påskemagasinet sin utsendte entret storsenteret denne lørdagen. Navnefesten var i full gang og det var mennesker over alt, tilbudene fra de ulike forretningene lyste mot oss og på scenen gjorde dagens store trekkplaster og underholder seg klar. Og det var ingen hvem som helst storsenterets ledelse hadde klart å lokke til seg. Foran scenen sto spent barnefamilier og ventet tålmodig på at kaniner skulle trekkes opp av hatten og flokker med duer flakse ut av skjorte-ermene til magiker Alexx Alexxander. Og de ble så visst ikke skuffet.

Fylle tomme lokaler

Da vi ruslet innom flere av butikkene var meldingene vi fikk tilbake fra flere av de butikkansatte ganske like. Nemlig at det er viktig å fylle opp de tomme lokalene. Et senter med mange tomme lokaler er ikke det publikum ønsker seg. Etter at Power flyttet ut fra storsentret og plasserte sin forretning vegg i vegg med Bauhaus, kommer det en ny dagligvarebutikk inn i de tomme lokalene. Ønsket fra mange var helt klart at Meny skulle gjøre sin entré på storsenteret, og slik ble det ikke. I stedet er det Coop Extra som etablerer seg, og flere mener nå at de får to ganske så like dagligvareforretninger på senteret, i stedet for Meny med sin legendariske ferskvareavdeling.

Ketil Holløkken flyttet for ganske nøyaktig to år siden fra Drøbak City til Vestby storsenter, og har hatt en jevn økning fra han startet. Han innrømmer likevel at han har utfordringer i et kostnadstungt marked, men med gode tilbakemeldinger fra en stadig økende kundemasse ser han som vanlig lyst på livet og på fortsettelsen. Han tror det vil bringe med seg gode synergier når 47 sentre lanseres under samme paraply. Det er Løseth-familien, tidligere kompanjonger av Olav Thon, som igjen har satset på kjøpesenterdrift, og som har etablert «Alt i» konseptet. De har overtatt senteret i Vestby fra DnB eiendom. 47 kjøpesentre har familien så langt satt preg på med sin friske, grønne logo, og med seg på eiersiden i Vestby har de fått den lokale kjempen Wessel Eiendom.

  • Det er spennende hvordan kundene vil oppleve navneskiftet. Det er alltid positivt med aktiviteter som dette, og som sagt så tror jeg det vil være stordriftsfordeler på flere området ved å tilhøre en stor senterfamilie. Og så blir det viktig å fylle de tomme lokalene. Der har vi som mange andre sentre en utfordring, mener den garvete kjøpmannen.

Positive tilbakemeldinger

Senterleder Christin Werge Johansen har iført seg grønt antrekk for anledninger, og smiler fornøyd over all oppmerksomhet navneskiftet har fått i Vestby. Publikum har strømmet til senteret og tilbakemeldingene har vært utelukkende positive. I 12 år har hun vært senterleder og gleder seg over hver dag hun setter seg i bilen i Drammen og starter turen i retning Vestby.

– Det er spennende tider for senteret, innrømmer hun. – Det bygges mye i Vestby og bare noen steinkast unna reiser det seg bygg som vil romme flere hundre leiligheter. Denne befolkningsveksten er det viktig å møte og det vil vi gjøre ved å gjøre senteret enda mer attraktivt. Vi har en god miks av butikker og etter hvert vil vi fylle opp de tomme lokalene. Det er stadig henvendelser om å leie, så vi er optimister når det gjelder lokalene vi har til rådighet. Det blåser en god vind gjennom Vestby, mener Werge Johansen.

Daglig leder hos Wessel Eiendom, Tonje Marie Haugbro, sier dette om hvorfor selskapet har gått inn på eiersiden av det nydøpte kjøpesenteret:

– Vi er opptatt av å være en sterk, lokal aktør og ønsker å jobbe aktivt med å bidra til at Vestby er et attraktivt sted å bo, jobbe og leve. Med et lokalt forankret selskap med eiere som har lang historie i kommunen, falt det naturlig da muligheten for å gå inn på eiersiden i Vestby Storsenter dukket opp. Vi ønsker å være en bidragsyter for å videreutvikle kommunen både med attraktive boliger, kontor- og næringslokaler – og ikke minst et levende bysentrum. Sammen med kjøpet av Vestby Storsenter følger det med spennende muligheter rundt senteret som vi ønsker å jobbe videre med, forteller hun til Påskemagasinet.

Senterleder Christin Werge Johansen (tv) og Daglig leder hos Wessel Eiendom, Tonje Marie Haugbro.

Senterleder Cristin Werge Johansen har stor tro på både navnskiftet og for storsenteret i Vestby

Kjetil Holløkken tror på gode synergier når 47 sentre samles under samme paraply

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.