ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

ÅsEnsemblet Deilig er jorden 1. ÅsEnsemblets julehilsen til publikum i året vi pga corona ikke kunne ha vår tradisjonelle Desembernatt-konsert i Ås kirke, men måtte stå på utsiden og synge Deilig er jorden.. Dirigent Inger Torbjørnsen Piano André Bongard Cello Anina Kristina Radotina

Det fins knapt noe mer givende og gripende for en korsanger enn å formidle kjente og kjære julesanger til eldre mennesker med stort musikalsk behov og tilsvarende liten mobilitet. I år entrer vi bussen lørdag 2. desember, med innslag av julerødt i konsertantrekket, og med nistepakke og kaffe på termos. ÅsEnsemblet på tur skjerper lagfølelsen og skaper forventninger til et møte med et trofast publikum, også utenfor egne kommunegrenser.

ÅsEnsemblet er et blandet med kor med en tjue år lang historie og en minst like lang repertoarliste som spenner fra klassiske verk, folketoner og salmer til julesanger, rock og pop.

Som navnet indikerer, har koret base i Ås, med medlemmer fra store deler av Follo-regionen. Koret setter sin ære i å være et kulturtilbud til hele Follo, men føler naturlig nok ekstra omsorg for å pleie sambygdingers behov for musikalsk påfyll.

Et høydepunkt for de drøyt førti sangerne og dirigent Inger Torbjørnsen, er adventsturneen. Den finner tradisjonen tro sted første lørdag i desember.

I år er det sjette gang glade sangere i  ÅsEnsemblet stuer seg sammen i en chartret buss fra Schau´s Buss og begir seg turnélivet i vold.

Lørdag 2. desember starter vi like fullt hos våre egne.  

Bussen fører oss til Moer Helsehus, der kjente og kjære ansikter stråler mot oss i kantinen. Størst begeistring utløser utvilsomt de mest kjente og kjære julesangene. Om det skulle renne en og annen tåre fra øyekroken blant tilhørerne, kan det være like fuktig i øyekroken blant sopraner, alter, tenorer og basser.

Tre i Drøbak

Men bussen skal videre. Sjåføren tar oss med vestover, til Drøbak, der vi rigger oss til på torget. Med det landskjente Julehuset i bakgrunnen, og med et nytent juletre i front, kan vi ikke bedre inspirasjon finne.

Smått om senn stimler Drøbak-folk til fra alle kanter. Det blir julestemning av slikt.

Deretter inntar koret Drøbak kirke. Mange  av de samme sangene blir formidlet til et litt annet publikum i kirken, før vi setter kurs for pasientene ved Ullerud Helsebygg.

Drøbak har fått en betydelig plass på konsertkartet vårt tidlig i desember. Det er ikke uten grunn. Folket ved fjorden vet å sette pris importert sangkraft fra øst.

 

Ski, selvfølgelig

Men også våre gode naboer i Ski skal ha sitt. Turneen avsluttes med konsert på Ski torg. Med et assortert utvalg av norske og amerikansk inspirerte juletoner satser vi på å sette skifolk i god førjulsstemning.

Så hvorfor er ikke Vestby et stoppested på konsertruten? Hvem vet om ikke naboene i sør får besøk ved neste anledning. Vi har lyst til det.

 

Desembernatt

Adventsturneen er en feiret begivenhet i seg selv. For koret er den også en uvurderlig viktig gjennomkjøring av et krevende repertoar før den store konserten i Ås kirke, lille julaften, 23. desember.

For fjortende gang avholder ÅsEnsemblet  julekonserten. Desembernatt er kanskje korets aller viktigste konserttradisjon. For svært mange åsfolk blir det ikke ordentlig jul før ÅsEnsemblet har sunget høytiden inn.

Høsten er ensbetydende med knallhard øving på nye og gamle julesanger. Det gir mening å tilfredsstille et trofast publikums behov for kontinuitet, og samtidig  gi dem næring til høytidsstemningen.

For korsangerne I ÅsEnsemblet er måneden desember  først og fremst den kjære lyden av  tradisjon, stinn brakke, sikre inntekter og vokale snøbefengte harmonier.

Kom og hør oss!

 

Adventsturneen (mer informasjon kommer…)

  • Moer sykehjem 
  • Drøbak torg
  • Drøbak kirke
  • Ullerud sykehjem
  • Ski torg, julegate og juletorg

 

Desembernatt

 

Mer informasjon om programmet kommerhjemmesiden deres. Følg dem også på Facebook og Instagram for å se hva de driver med! 

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.