ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Jubileumskonserten til Saaner Salongorkester ble gjennomført på Vestby prestegård 14. oktober 2023. Nøyaktig 70 år og 12 dager etter den første øvelsen på Såner Skole i 1953.

Konserten åpnet med Saaner Salongorkesters kjenningslåt «Sir Galahad», en frisk marsj, etterfulgt av en søt «sviske», og et variert potpourri. Etter første avdeling ble det fremføring av sketsjen «Den moderne legen». Dette var en sketsj som Saaner Salongorkester hadde på sitt program i 1954. I avdeling nummer to var det en blanding av gamle låter som ble spilt på 50-tallet, noen låter som er hentet fra perioden Kathleen var leder, samt noen låter som ble funnet i pappeskene som bassisten Freddy kom med.

Lokale felemakere ble også hedret underveis i konserten. Til vanlig spiller Ingunn på en fele som hennes tante Kathleen Brevik lagde i 2005 og som har navnet «Toni». Under del 2 av konserten byttet Ingunn fele. Hun tok fram en Anfinsen-fele.

Salongorkestre oppstod på slutten av 1800-tallet
da musikere på hotell begynte å spille for hverandre og hotellgjestene. I perioden 1850-1960 var salongorkestre «på moten», til interessen dabbet av på 1970-tallet. I den tiden salongorkestre var populært utviklet det seg til folkelig, litt klassisk stil og ikke så lange låter. Det kan sammenlignes med operette genren.

Anfinsen-felene hadde en særegen stil hvor lokket var av gran og bunnen av lønn, lakkert i en fin gylden farge, med en kraftig tone. Bård hadde også tatt med seg sin Anfinsen-fele, så det ble en «miniutstilling» av to Anfinsen-feler, trygt oppbevart i hver sin restaurerte tre-felekasse

For gjestene ble det et hyggelig gjenhør av kafè-musikk og abligøyer. De kunne også glede seg over morsomme sitater fra oppstartsprotokollen og historier som ble fortalt av tidligere orkestermedlemmer. Menyen som ble servert på jubileumskonserten var inspirert av en fest på 1960-tallet hvor Saaner Salongorkester var invitert til lapskaus-fest hos Hølen Damekor. På kake-bordet kunne man selvfølgelig også finne bløtkake, det var nemlig favoritten til Saaner Salongorkester på 1980-tallet.

Saaner Salongorkester består i dag av 7 medlemmer:

Organisatorisk leder: Ingunn Tannum Schjølberg, fele
Musikalsk leder: Karl Enge, fløyte
Liv Bringsværd, flygel
Wenche Nilssen, klarinett
Bård Solvang, fele
Adele Haugland Strøm, fele
Freddy Tangen, kontrabass

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.