ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Lymfesystemet kalles ofte nettopp det. Lymfesystemet supplerer blodsirkulasjonen, og er selvfølgelig vesentlig for kroppens funksjoner. Likevel hører vi lite om dette. 

Aline Erichsen begynte som massør i København, hvor hun også tok sin utdannelse. I senere tid har hun lært lymfemassasje hos Axelsons Body Work School i Oslo. Hun driver sin praksis Vestby Massasje på Vestbytorget. Axelsons er Nordens største og eldste skole for utdanning og kurs innen massasje, yogalærer, Rosenmetoden med flere. Erichsen tar selv imot lymfemassasje regelmessig og sier at hun har stor glede av den. Hun liker godt denne behandlingsformen, da hun ser hvor mye godt den kan bringe.

skisse over lymfesystemetLymfesystemet

-Vi er vant til å tenke at vi skal ha et godt blodomløp, sier terapeuten. – Lymfesystemet kan de fleste lite om. Lymfesystemet er, sagt på en enkel måte, kroppens eget avløpssystem. Blir det stopp, som i trafikken, kan en forestille seg at det ikke er så bra. All mat og drikke som tilføres kroppen, brytes ned og omdannes til blod og lymfevæske. Når cellene har fått den næringen de skal ha, transporteres avfallet og overflødig væske bort ved hjelp av lymfesystemet. Lymfene tømmes ut i blodbanen for og renses, og transporteres til slutt ut av kroppen som urin.

Etter operasjoner og skader oppstår ofte arrvev, som kan gi stopp i lymfesystemet, som gir væskeansamlinger og som viser seg i form av hevelser. Noen opplever å få lymfødem. Etter en brystkreftoperasjon kan man typisk oppleve det på armene. En mulighet til å få fart på lymfesirkulasjonen og bli kvitt hevelser er lymfemassasje. Selv fibromyalgi og bihulebetennelse kan lindres med denne formen for massasje.

Et supplement

Aline Erichsen er opptatt av at ulike terapeuter med hver sin kompetanse kan være gode støttespillere og gi supplement til tradisjonell, medisinsk behandling.

Vi får en prøvemassasje som varer i hele 90 minutter. Så godt som hele kroppen blir strøket, klappet og ristet varsomt. Erichsen bruker en olje som er “fri for alt”. Dvs. en blanding av økologiske planteoljer,  fri for parabener, silikon, og nøtter, alt som kan gi hudirritasjon, både med hensyn til kundene og henne selv.

Pakket inn i laken og håndklær, og i det lyse behandlingsrommet, på en myk benk, og med et infrarødt lys over oss, føler vi umiddelbart på velvære. Etter som hun beveger seg fra topp til tå, og stopper opp ved arr og områder hun merker trenger det, slapper vi godt av. Av og til kjenner vi at vi fryser litt og får gåsehud. Dette er normalt. Det er lymfene som begynner å jobbe, sier Aline. -Vi erfarer også at toalettbesøkene blir hyppige samme kveld, noe som stemmer godt med massørens beskrivelse.

Etter de 90 minuttene på benken, får vi umiddelbart et vannglass, og oppfordring om å drikke mye vann og (urte)-te resten av dagen for å hjelpe til med utrenskningen. Skal man få gode resultater, anbefales en behandling i uka, frem til man får et ønsket resultat. Etter det er det bra å vedlikeholde med en gang i måneden, men dette er veldig individuelt.

Egenmassasje

Vi får også demonstrasjon av egenbehandling som er anbefalt å gjennomføre minst en gang om dagen, f.eks. i forbindelse med dusjing om morgenen. Hun viser pusteøvelsene som fungerer som en vakuumpumpe som skaper et sug i lymfesystemet og som hjelper til å fremskynde prosessen. Egenmassasjen går ut på å stryke på huden etter anvisning.

Vi er omgitt av mange giftstoffer hver eneste dag, og denne type massasje kan være med på hjelpe kroppen å holde lymfesystemet åpent og i fin flyt, og dermed holde kroppen ren for avfallsstoffer. Lymfesystemet er en viktig del av kroppens sirkulasjonssystem. Det er viktig for kroppens forsvar og beskyttelse mot infeksjoner av ulike slag.

 

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.