Mediasenteret sin logo

Næring
Husmannskosten på Bauhaus satser på hjemmelaget mat
Vestby Nytt nr.11 -18

Publisert: 07.12.2018 Saken oppdatert: 03.01.2019

Av Christine Berge


Før åpningen brukte ekteparet Tina og Christian Schmidt (som opprinnelig er fra Tyskland) flere måneder på å pusse opp og renovere stedet de har kalt Husmannskosten. Kaféen ligger i lokalene til Bauhaus som ligger i Kleverveien 2. Den ble åpnet i mai av et ektepar med lidenskap for mat. Det er 3 år siden sist det har vært kafédrift i lokalene.

Daglig leder Tina Schmidt og ektemannen Christian Schmidt har lidenskap for mat og matlaging

-Hva slags type spisested er Husmannskosten?
Kafé og lunsjsted som lager mat fra bunnen av. Internasjonal og norsk mat. Det tilbys varmmat, hamburgere, baguetter, wraps og bakeverk og kioskvarer. Kaffe fra kaffemaskin med nykvernede kaffebønner. Tilbyr også take-away og catering.

-Har dere noen spesialiteter?
-Hamburgere med hamburgerbrød vi lager selv og med hjemmelagde sauser er noe vi har spesialisert oss på, forteller daglig leder Tina Schmidt. Maten de tilbyr skal ellers være mest mulig laget fra bunnen av og fra ferske råvarer. Hamburgerbrødene lages med et spesielt mel de har tatt med fra Tyskland.

-Favoritter blant kundene?
-En kunde mente våre hamburgere var bedre enn de han hadde spist i USA! Mange kunder kommer tilbake igjen og igjen på grunn av hamburgerene våre, forteller Tina stolt. Kundene virker ellers veldig fornøyde når de har spist her, og lar sjelden mat være igjen på tallerkenen. Gjestene Michell og Ruben jobber på Bauhaus og er akkurat innom Husmannskosten for lunsj. De forteller at deres favoritt er hamburgeren Balsamico Blue Burger.

-Mat for allergikere/intolerante/vegetarianere?
Mange retter kan tilpasses og lages på etterspørsel. Ellers har de blant annet glutenfrie pølser og laktosefri melk. Som alternative burgere har de kyllingburger, lakseburger og planlegger å lage en egen vegetarburger. Christian Schmidt forteller at når han har fri til søndag vil han eksperimentere og prøve ut en ny oppskrift for vegetarburger.

-Hvem kommer til dere?
Kunder på Bauhaus og ansatte ved Bauhaus er den største kundegruppen. Eierene ønsker også at flere bedrifter i området og for eksempel håndverkere skal benytte seg av spisestedet for frokost og lunsj. Ellers er det alle mulige folk som kommer til Husmannskosten, noen pensjonister er blitt stamkunder. På lørdager er det mange familier, og det hender ofte at mødre og barna er på kaféen mens mannen handler på Bauhaus. Kaféen har et eget barnehjørne, som etter hvert skal utvides.

-Er dere tilfreds med tilbudet dere har i dag eller ser dere på flere muligheter?
Tina forteller at de har brukt mye tid på å finne ut hva folk ønsker og tar fortsatt imot mange forslag fra kunder. Husmannskosten skal tilby fersk mat laget fra bunnen av, noe som begrenser størrelsen på menyen. I stedet vil menyen variere litt etter for eksempel årstid. Fra november av vil det tilbys lapskaus og til vinteren kommer suppe på menyen. Det er også planer om en «ukensburger ».

Noen eksempler fra menyen:
Lakseburger med potetbåter og aioli (dagens burger) Chili Chesse burger, Chili con carne, pytt i panne, ost og skinke baguett, eggerøre og bacon, kylling wrap, Tex Mex Wrap, pølser, kake, vafler, diverse kaffe-drikker (med forbehold om endringer i menyen).

Relaterte artikler Se Artikler for øvrige innlegg.


Image for Husmannskosten på Bauhaus satser på hjemmelaget matImage for Husmannskosten på Bauhaus satser på hjemmelaget mat

Kontakt oss

Ditt navn Dette feltet er påkrevet
Din e-post Dette feltet er påkrevet
Telefon
Henvendelsen gjelder? Dette feltet er påkrevet
Emne Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenfor



Validering er noe vi må benytte på alle åpne skjemaer på nett fordi det har blitt vanlig at spam roboter fyller ut skjemaer med søppel.